året i bilder

har varit halvdålig på att ha kameran med mig i år. Men här kommer lite bilder från i år, som kanske sammanfattar vad jag pysslat med :D.


BILDER

älskar nya icareklamen.



Nya icareklamen är så himla bra.. haha. Ulf gör en parodi på Amandavardet .


Idag har jag jobbat på Golvia, inventerat en massa. Har hunnit vara och köpa ett täcke åt Saga, som just nu är lite lite stort. Ska sy på ett extra kardborreband bara, den kommer passa henne perfekt när hon blivit lite större. Orkar inte köpa ett täcke som sitter tajt nu och så passar det inte om 2 mån :P. Har inhandlat lite ben åt dogsen. Då har dom något gott att äta på nyårsafton ;). Har jobbat till ca. fem idag. Nyss lagat lasagne och gjort lite efterrätt. Banan med choklad i ugn, så himla gott. Väntar på att Tarja ska titta förbi. Har förberett en stor tekanna till oss. Igår drack jag nästan en kanna själv. Te är verkligen bland de bästa jag vet!

Nä, nu ska jag mumsa lite efterrätt. Tarja anländer när som helst.

/Emmelie

dåligt med sömn och idioter som smäller raketer!

sovit kasst inatt, grubblat och haft mig. varför tänker man så mycket. det är verkligen min svaghet. jag lyckas alltid fundera för mycket, överanalysera allt. det gör en deppig och man får feting ångest. kan jag bara sluta upp med tänkandet? jag ska prova på det.

annars då? känner mig halvdampig. var alldeles just ute med Saga i parken. Mitt i allt skjuter någon idiot raketer på statoil. varför kan ni inte bara skjuta på tolvslaget på nyårsafton? då vet vi med hundar att man måste hålla sig inne. men den 28 dec kl. 18.00? varför ens skjuta då? klart som fan att hunden blev skiträdd. försökte iaf gå runt lite där och visa att det inte var något farligt. hon verkade lugn nu innan jag gick in med henne. men iaf, blir så jävla förbannad. nåväl, den 30 åker jag till Kullen med pojkvän och vovvar. Vi sover där i två nätter. Vid mamma o pappa brukar de inte smälla så mycket raketer och smällare. De bor ju hundar runt omkring. På nyårsafton ska vi käka middag och som vanligt firar vi med pappas kusin och hans fru. Det blir nog att spela spel och bara mysa. Låter perfekt för mig :).

Har kännt mig lite hängig hela dagen, sådär trött och less bara. Har iaf handlat lite vitlöksost och sånt där. Så ikväll tänkte jag mysa ner mig i soffan och bara smaska. Joel jobbar em. Hade väll tänkt hålla mig vaken tills han kommit hem iaf.

/Emmelie

Kalix utställning & födelsedagshund.

BILDER HÄR

Har alldeles nyss kommit hem och landat på en stol framför datorn. Laddat upp bilderna från dagen på datorn. Blev inge toppenbilder då ljuset var ganska skumt där nere i lokalen. Dagen har varit bra, jag är så nöjd med min lilla prinsessa. Stackarn var så himla trött i finalen men skötte sig bra ändå. Hon fick syn på en sån där pomeranare (stavning?) o vart helt paralyserad. Haha, inte ens godisarna var intressant längre. Hade verkligen en slut hund i finalen kan man säga. Vi blev iaf kvar efter första gallringen, bland de 10 sista. Sedan valde domaren ut 5 st och tackade ut oss andra. Gör absolut ingenting, Saga var så himla duktig idag :). Och blev BIR med HP! Hon är så himla charmig min lilla dam, ligger och sover var som helst. Bryr sig inte om att det är livat eller så. Hon är så cool! Domaren berömde hennes glädje och fina rörelser och tyckte att hon var jätte fin... Tack Tarja för sällskapet, alltid lika roligt att åka på äventyr med dig ;).

Sedan måste jag även nämna att min andra lilla dam blir 2 år idag. Grattis Sally :).



Nu ska Joel o jag basta. Han har kört fram o tillbaka till kalix idag. Vägen hem sov jag största delen. Vi har allt en bra husse och pojkvän, som frivilligt följde med oss idag :).

Nä, bastun väntar. Vi sover nog i Kullen inatt. Sally har ju varit här idag och vi har alla grejer här färdigt (kläder o neccesär m.m). Så de blir att tillbringa en till natt i mitt gamla flickrum. Det är ganska skönt att komma "hem" ibland och bli lite bortskämd. Joel jobbar em imorrn o börjar först två.

Mot bastun!

/Emmelie

måste skryta

att jag har en egen dator!



tror detta är en likadan, en 13" laptop notebook. och en telefon har jag även fått idag... o massa annat bra såklart. god mat! o fammo hade bakat o slagit in massa olika fikabröd. hon är allt bäst fammo, världsbäst.

hoppas ni alla haft en bra julafton. imorrn ska jag filma lite till svenskan o sen på kvällen blir det att käka hos marita och kanske ta ett glas vin ;).

jag är helt slut, ska tugga på några choklader o sen sussa. håller på att somna sittandes.
/Emmelie

23 dec.

Idag känner jag mig glad. Alla tråkigheter skjuter jag åt sidan. Idag ska jag bara mysa och längta till morgondagen. ska laga god mat och faktiskt spela bingolotto. haha. uppesittarkväll. har köpt chips o fick lindorkulor av Tarja idag i julklapp. Hon är bara bäst :).

Har varit hos frissan, känner mig så snygg!




världens sötaste vovvsingar.

nu ska jag hoppa i bilen o gasa till kullen. lämna lite julklappar färdigt o kolla på Sallys tennhalsband som äntligen är klart. ska beställa ett åt Saga också. Gud så snygga dom kommer vara, dom är fåfänga mina hundar ;).

Jag känner mig så sjukt glad idag, just nu iaf. Gaah, roligt :). jag tänker att allt kommer lösa sig, dom där tråkigheterna. positivt tänkande. ha, de fungerar ju !

GOD JUL ALLIHOPA. KRAMAR!
/Emmelie

dan före dan före dopparedan.

snart är det julafton, helt sjukt. som jag längtat. fast de senaste två veckorna har bara flugit iväg. sjukt !

har nyss ätit världens mest underskattade maträtt, köttbullar & makaroner med gräddsås till. så himla gott ändå. idag har faktiskt Joel lagat mat. skönt att slippa sånt ibland. har dessutom städat här hemma idag. bäddat rent och sånt där. nu tänkte jag göra äppelpaj och kanske baka lite kanelskorpor. mamma gjorde sånna förra veckan, jag o joel åt upp alla på två dagar. haha. så jag kände att de måste bakas nya, så jag kan äta upp dom också såklart!

nu ska jag tända ljus överallt här hemma och bara mysa. underbart!

GOD JUL allihopa, ifall jag inte hinner skriva igen.

kramar! /Emmelie


Calebri's Saga Sea 7 1/2 månad gammal. Lilla plutten börjar bli stor :).

kolla in.

bilder från i söndags

mysvovvar.



en bild på dogsen fotad i torsdags kväll. Dom riktigt myser :).

Idag har jag varit på stan, var mycket folk i farten. gissar att många inte handlat klart julklappar. Jag är färdig sedan länge, mycket skönt!

Nu ska jag hoppa i duschen, ikväll ska vi på Harrys o käka. Ska bli smarrigt. Hundarna sover i Kullen.

Förresten, Imorrn är det fjärde advent!
/Emmelie

glad

idag känner jag mig glad. faktiskt ganska positiv. skönt.

har varit på stan o köpt ett par röda strumpisar till julafton, ska ha dem till min svarta klänning hade jag tänkt. sen har jag köpt två sorters te. lussebulla te och knäckte. har smakat den först nämnda, jätte god!

känner mig rastlös, har inte så mkt att göra. väntar på att mamma ska sluta klockan fem, då ska vi förbi dollar o köpa lite målardukar. känner mig sugen att måla något just nu. hoppas det håller i sig till klockan fem ;).

hundarna har halvt hållt på att frysa ihjäl idag. Sally ska vara en tålig hund för kyla, vilket hon absolut inte är. när det är minus femton så tvekar hon på att ens gå ut. Saga piper o hoppar på tre ben. Stackarn är ju inte van vid kyla. Så det har inte blivit någon promenad idag, var bara ute en kvart imorse och har sen bara snabbrastat i parken. dom vill inte ens vara ute när det är såhär kallt. dom ligger bara och sover och myser.

nu kom kometen, veckans höjdpunkt. ska läsa!

sammanfattning från detta år, fast ännu är det ju några dagar kvar av 2009.

här kommer en sammanfattning av detta år, 2009. Än är inte året slut, men jag får sammanfatta det som skett resten av året. 2009 har varit en tufft år för mig på många sätt. Absolut inget lätt år. Saga har flyttat hem till oss, något som varit så himla roligt. Har provat på några hundutställningar och börjat träna lite smått med henne. Det känns som att tomrummet från hästeriet kan fyllas med hunderiet istället :). jag har provat rida det här året, efter att ha sålt wisslan. Insett att jag inte saknar hästarna o det runt omkring, utan jag saknar bara Wisty. Jag tycker inte det är roligt att rida något mer, då jag inte kan göra det jag tycker är roligt. Visst är de ju skoj att skutta runt på någons häst ibland. Men ingen är ju som Wisty. Jag tror på att tiden läker alla sår. Så nästa år ska bannemig bli ett roligt år, fylld med hundar och annat bus :). Jag är för ovanlighetens skull positiv!

Detta år;
[x] du har fått nya kompisar
[x] du har varit i något annat land än sverige
[x] du har bowlat
[x] du har skolkat
[ ] du har haft mer än ett IG
[x] du har haft mer än ett VG
[x] du har druckit alkohol
[ ] du har knarkat
[ ] du har varit i stockholm
[ ] du skaffade bdb detta året
[ ] du har suttit vid datan mer än du brukar
[x] solat solarium
[x] badat i havet
[ ] börjat röka
[x] du har varit sjuk
[x] du har spytt
[/] bråkat med dina föräldrar
[x] festat
[ ] har gjort många tråkiga grejer som den hära
[x] varit med om många känsliga/tråkiga situationer
[x] varit jätteirriterad på någon/något?

OCH

årets bästa: Sagas flytt hem till oss. Myshelgen i Lycksele och alla stunder vi varit i stugan.
årets värsta: helt klart det stora slutet med hästeriet, vinkat hejdå till Wisty. En av de tyngsta grejer jag någonsin upplevt. På ett sätt begravdes en del av mig när hästeriet tog slut.
årets händelse: fylla 18 år, fixa körkort!
årets resa: lyckseleresan. så underbart!
årets fest: min födelsedag typ. eller kennelfesten i somras. eller kanske festen i Suaningi :D.
årets dag: 6/7 då Saga flyttade in, på våran 1års förlovningsdag.
årets present: LYCKSELERESAN, min tidiga julklapp av Joel. så sjukt bra!
årets tårar: när transporten rullade iväg mot Norge med Wisty i.
årets person: hm, svårt. måste vara farmor. för hon är så himla bäst. hon är min förebild!
årets låt: mest spelade städmusiken : pokerface.
årets film: benjamin button.
årets bok: den enda bok jag läst i år är "Flatcoated Retriever". måste inhandla böcker snarast!
årets lögn: ?
årets kyss: det är ju inte direkt spännande och oväntat, Joel.
årets natt: finns många.
årets ord: alltså. sjukt. hurru.
årets skämt: skolan
årets mysigaste: lyckseletrippen.
årets längtan: äta julmat och börja ett nytt år med hopp om mindre tråkigheter.
årets gräl: hm. jag vet inte?
årets beroende: mina föräldrar, min Joel & mina hundar.
årets vill ha: pengar, känna glädje.
årets frisyr: hm. den jag hade i somras. kort, blont, rockigt, spretigt med lite brunt på ena sidan.
årets roligaste: alla stunder i stugan.
årets tråkigaste: sluta med hästar.
årets vårminne: när vi var i yrtti och myste.
årets sommarminne: när vi åkt på spontantrippar till stugan. ätit glass, myst och bara mått bra.
årets vinterminne: alla mysiga stunder med hundarna ute på prommar.
årets smärta: blir lite samma svar överallt. men att skicka iväg wisty. operara munnen osv.
årets överrasking: venne..
årets läskigaste: en händelse i somras. och när joel gömde sig i ett skåp o skrämde mig. har aldrig blivit så rädd!
årets konstigaste: hm... vet inte


tyckte de var väldigt svårt att komma på vad jag har gjort under detta år. har säkert missat mer än hälften. kan nog vara för att jag försökt glömma en del av de, allt tråkigt. men nästa år, då jäklar.

2010, jag välkomnar dig! Låt det vara ett bra år, med mycket glädje. Studenten och låt mig sedan få ett jobb direkt. Hoppas hoppas. Nä, jag tror att 2010 kommer bli mitt år. Ett helt perfekt år. Lika bra som 2007 var. Nu tittar vi framåt, inte bakåt :).

/Emmelie

dagens huvudämne

djurplågare. vad är de för människor?

Vi leker med tanken att du har en hund, du blir less på hunden. vad gör du då? kanske omplacerar den? nä, är det nu så att du skiter i vilket. varför kan du då itne bara skjuta den direkt? då slipper den lida.

Tänk er de hundar som kan ha haft en hemskt förflutet, som har blivit illa behandlade av människor. dom blir räddad, omplaceras och kan leva ett normalt liv. säger inte det mycket om hur jävla dumsnäll och bra en hund är?! djur är så sjukt oskyldiga på alla sätt och vis och jag blir verkligen helt galen när dom far illa... Hur kan man skaffa ett djur och sen behandla den som skit och låta den plågas till döds?


hundarna är ju människans bästa vän, stoppar vi våra bästa vänner i en pressening o låter dom kissa ner sig? Svälter vi våra bästa vänner? Jag tror inte det. Djur som far illa är något som berör mig så sjukt mycket. Hur och varför djurplågare finns kommer vi aldrig få svar på. Jag antar att det alltid kommer finnas sådana idioter överallt. Jag trodde man skaffa ett djur (t.ex) hund för att få en "kompis". Någon du kan träna med, mysa framför brasan med, kasta pinnar åt, bada med och bara ha i sin vardag. Jag har växt upp med hundar och enda sedan jag kunnat prata har jag tjatat om en egen hund. När jag väl flyttade hemifrån så köpte vi en alldeles egen, Joel o jag. Nu har vi två, vi brukar säga att vi har var sin. hah. Att ha hund är det bästa som finns, även om det ibland kan kännas motigt att gå ut när det är -30. inte ens hundarna vill ut. Men sånt kommer man inte ihåg, man minns bara alla de roliga, mysiga och underbara stunder man haft med sin fyrbente vän. För hunden är ju som sagt, våran allra bästa vän. <3

Ang. detta inlägg.
Självklart är det något som väckt djävulen i mig, läste denna artikel idag...



dagens huvudämne

djurplågare. vad är de för människor?

Vi leker med tanken att du har en hund, du blir less på hunden. vad gör du då? kanske omplacerar den? nä, är det nu så att du skiter i vilket. varför kan du då itne bara skjuta den direkt? då slipper den lida.

Tänk er de hundar som kan ha haft en hemskt förflutet, som har blivit illa behandlade av människor. dom blir räddad, omplaceras och kan leva ett normalt liv. säger inte det mycket om hur jävla dumsnäll och bra en hund är?! djur är så sjukt oskyldiga på alla sätt och vis och jag blir verkligen helt galen när dom far illa... Hur kan man skaffa ett djur och sen behandla den som skit och låta den plågas till döds?


hundarna är ju människans bästa vän, stoppar vi våra bästa vänner i en pressening o låter dom kissa ner sig? Svälter vi våra bästa vänner? Jag tror inte det. Djur som far illa är något som berör mig så sjukt mycket. Hur och varför djurplågare finns kommer vi aldrig få svar på. Jag antar att det alltid kommer finnas sådana idioter överallt. Jag trodde man skaffa ett djur (t.ex) hund för att få en "kompis". Någon du kan träna med, mysa framför brasan med, kasta pinnar åt, bada med och bara ha i sin vardag. Jag har växt upp med hundar och enda sedan jag kunnat prata har jag tjatat om en egen hund. När jag väl flyttade hemifrån så köpte vi en alldeles egen, Joel o jag. Nu har vi två, vi brukar säga att vi har var sin. hah. Att ha hund är det bästa som finns, även om det ibland kan kännas motigt att gå ut när det är -30. inte ens hundarna vill ut. Men sånt kommer man inte ihåg, man minns bara alla de roliga, mysiga och underbara stunder man haft med sin fyrbente vän. För hunden är ju som sagt, våran allra bästa vän. <3

Ang. detta inlägg.
Självklart är det något som väckt djävulen i mig, läste denna artikel idag...



bilder

från hundprom för ngn dag sen.

KLICKA HÄR !

Tisdag

Har just anlänt hem till Gällivare. Har spenderat natten i Kullen i mitt gamla flickrum. var exakt som förr i tiden, typ 2006/2007 när jag bodde hemma. Joel kom alltid o sov hos mig när han jobbat e.m. vilket han gjorde igår också :). sen kollade vi film. precis som förr. så jag kände mig som 15 igen ;) haha.

Har sovit länge idag. mamma har varit ut med hundarna imorse, så dom sov också som stockar. vanligtvis väcker dom en vid åtta senast. men idag blåste vi på till halv tio. sen har jag bara hunnit duscha o hoppa i kläderna. nu ska jag slänga i mig något ätbart för klockan tolv har jag prov i psykologi. hoppas på att det går ok och att jag slipper omprov. snart är det jullov mina vänner, ska bli så skönt!

ska ladda upp lite bilder från hundprommisen sen.

/Emmelie


dålig dag

det bästa som finns när man har en dålig dag är att mysa ner sig med hundarna. dom gör en alltid på bättre humör. världens bästa Saga & Sally. världens finaste...



imorgon har jag prov. jag har försökt plugga tidigare idag, men inget fastnar. jag orkar inte just nu. jag har ingen jäkla lust att gå i den där skolan något mer. jag vill jobba, jag vill tjäna pengar. what to do? ska försöka mig på att läsa igenom sidorna iaf innan jag somnar. jag hatar prov, varför kan man inte alltid skriva arbeten? jag är helt värdelös på prov, de är inte min grej.

nu ska jag dränka mina sorger i popcorn, emelie skulle titta förbi också. ska kolla lite tv och förhoppningsvis orka läsa lite psykologi innan jag somnar. annars får jag hoppas att jag är självlärd och kan allt utantill. haha.


dålig dag idag, verkligen. /Emmelie

tisdag

tisdag idag? eller? jo.. är hemma på hål. har hunnit skriva klart ett filosofiarbete. gud så less jag är på skolan. det är sjukt. snart jullov och det ska bli så himla skönt. ska åka förbi o kolla om saga nya halsband är klart. sen blir de nog att ta en prommis med hundarna. antingen före eller efter maten. har tydligen prov i psykologi nästa vecka, vet inte ens vad de handlar om. hm. nåväl, studenten är inte allt för långt borta. igår beställde jag mössa och ett mjukissätt. känns kanske lite onödigt, men men. har även beställt en klänning, ska ev. ha den på balen. vi får se...


en bild på mig o joel i fredags.

tiden går ändå sjukt fort nuförtiden, är de bara jag som tycker de? jag hinner inte alls med. tyckte jag nyss fyllde arton, men snart fyller jag år igen. tre månader dit, det är helt galet.

nu ska jag slänga i mig något ätbart, klockan är redan cirkus halv tolv, måste bege mig mot skolan strax. so long!
/Emmelie

torsdag

Dagen har löpt på utan större problem. Imorse var jag ut och promenerade med Brittis och alla hundarna. Skönt men faktiskt lite kallt om kinderna. Men kallare kommer de säkerligen att bli!

Har packat min väska, imorrn drar vi mot Lycksele och myser. Vi ska bo på hotell lappland i en stor svit, där man har bastu och bubbelpool. Rummet är 70 m2. Alltså större än våran lägenhet, haha. Ska bli så himla skönt att bara slappa. Inte behöva göra någonting. Får se hur det går för mig att bara ta de lugnt, jag är liksom inte så bra på de. Jag gillar att ha saker att göra hela tiden, och har jag inte något att göra så hittar jag på något. Jag gillar att leva ett stressigt liv fullt med massa saker :P. Men ihelg, då ska jag bara ta de lugnt!

Ska föra hundarna till mamma o pappa redan ikväll. Jag är så himla mesig, kommer sakna dom! Man är så van att alltid ha dom omkring sig hela tiden, så de känns lite tomt även fast de bara handlar om några dagar. Men dom överlever nog, dom får ju käka massa krov o leverpastej hos mamma o pappa :).

Nu ska jag hoppa i täckisarna o promenera mot kennelklubben. Joel är o fixar med bilen, byter oljefilter tror jag. Sen skulle han på sporthallen o skjuta med luftgevär. Öva inför jägarexamen. Sen efter de ska vi som sagt var lämna hundarna. Imorrn tänkte jag svänga förbi skolan på morron en sväng, sen åker vi iväg mot Lycksele.

/Emmelie

en gammal låt rostar aldrig.

Swing life away.

 

 

och så världens bästa svenska jullåt.

 

 

/Emmelie


en gammal låt rostar aldrig.

Swing life away.


ny fobi

alla har vi ju våra fobier. något vi tycker är så sjukt äckligt. jag har fobier för ljudet när folk borstar tänderna. jag får gåshud över hela kroppen. samma när jag själv borstar, världens gåshud! idag har jag upptäckt en ny fobi. det är TORKTUMLADE SOCKAR OCH UNDERKLÄDER, när dom är sådär halvvarma. på något sätt får jag gåshud av att röra dom. det måste vara sjukt? statiskt hår klarar jag inte heller av. ueck. och inte heller torra händer. eller ännu värre, torra fötter ! vilka problem man har alltså.

idag har jag hunnit vara i skolan på religionslektion, sen varit ut med hundarna i skogen, varit och fikat och nu ska jag strax borsta gaddarna och åka mot tandläkaren. vet inte om det är idag jag får rälsen där nere. hm, hoppas inte det. kommer säkert ha väldigt ont i början och ihelg åker jag ju till Lycksele. Då ska vi ju äta massa gott och har inte lust att ha en bråkig mun då helt enkelt.

På fredag åker jag mot Lycksele för att slappa en hel helg. det ska bli så underbart. men fjantig som jag är så kommer jag sakna mina vovvar, men dom får nog de bra hos mamma och pappa :). blir bortskämda med korv och leverpastej.


14:47
glömde att uppdatera bloggen. nu har jag varit hos tandis iaf och fått en "brace" i nederkäken. 20 januari har jag full räls i käften, kanske inget att hurra över. men jag tänker bara på hur jädra fint de kommer bli sen, jag kommer aldrig sluta le :).

/Emmelie


RSS 2.0