fredag

har varit ut med hundarna tsm med brittis. kallt var det! hundarna är helt slut nu och ligger o sover.





min nya frisyr.

nu ska jag vila lite, sen fixa lunch. i eftermiddag rullar vi mot boden. joel o sallan ska vara hemma medans Saga och jag ska visa upp oss i utställningsringen. ha en bra helg!

/Emmelie

onsdag

knäppt. min "lilla" hund älskar mat. förut klev hon upp vid fem/sex och skrek efter maten. nu den här veckan när Joel jobbat förmiddag så kliver han upp halv fem/kvar i fem och går ut med Saga. sedan brukar hon vanligtvis kuta till köket och vänta på mat. men inte den här veckan, nej nu har hon börjat gå o lägga sig igen. så idag gav jag henne mat kl 7 och då åt hon som vanligt. knäppt eller hur? haha.
jag kan ju inte längre säga "min lilla hund" till Saga och "min stora hund" till Sally. Saga har ju växt om Sally för ett tag sen. så jag får säga min lilla hund som blivit stor" nu och till Sally: "min stora hund som blivit liten". haha.

jag sitter och väntar på mamma som ska plocka upp mig och köra mig till Joels jobb. ska hämta upp hans bil och sen fa ut med dogsen tror jag. synd att det är så mycket renar överallt, då min "stora" hund springer efter dom o vallar dom lite. konstigt nog skäller hon inte, och hon kommer tillbaka sen när hon jagat iväg dom. fast de är bra, hon ska ju inte jaga renar :) utan älg o annat småvilt.

ikväll ska jag till frissan och klippa mig. jag längtar så! att vara hos frissan är lycka! :)
idag eller imorgon ska Saga också till frissan, fast den frissan finns på hermelinsvägen! våran "privata" hundfrisör. :)

nu ska jag hoppa i kläderna och studsa mot J´s jobb. ha en bra dag!
/Emmelie


älskar den här bilden!




gomorron

ueeh, saga fes just. de luktar inte gott...

Saga har verkligen blivit annorlunad. förut när Joel jobbade fm så klev hon gladeligen upp vid fem o sket o åt. men nu, idag och igår. så har joel varit ut med henne men sen vill hon inte ha mat, utan bara sova. jag anar att hon har vakat o ätit ben heeeela natten, så därför är hon inte hungrig på morgonen. o fiser gör hon! o vild som vanligt är hon! haha.

ska klä på mig lite paltor och dra med hundarna på en KOPPELPROMENAD. jajemen. har varit alldeles för lite av den varan. tänkte promma till Joels jobb och hämta upp hans bil. orkade verkligen inte köra honom imorse vid fem.

idag har jag inga planer alls tror jag? nja, förutom att storhandla o sånt där :).

ha en bra dag!
/Emmelie

god natt



världens bästa!

de vanliga tankarna

förra veckan höll jag ett tal i skolan. eller jag valde att hålla de för läraren o mina två kompisar. det var mycket privat och jobbigt för mig att hålla det där talet. det handlade om Wisty. min röst sprack då och då men nästan hela tiden lyckades jag hålla mig på gott humör, tills jag skulle representera bilden på mig och wisty och prata om dikten jag valt till. berättade att bilden gav mig en skön känsla i magen, en känsla av att höra hemma, jag kände mig säker, glad, lycklig och jag börjar le när jag ser den där bilden.

sedan dikten då, den handlade om ensamhet. jag känner ensamhet utan W. så när dikten och bilden var tsm blev allt bara för mycket. hm, men jag tror de gick bra ändå... alltså, ni som läser måste tro att jag är värsta galningen, känner mig som en sådan ibland. men jag kan inte säga de på något annat sätt än att: ni förstår inte vilka band man får. ni förstår inte hur jobbigt det är. även fast jag vet att hon har det bra så vill JAG (kontrollfreaket Emmelie) att hon ska vara hos mig. för på något sätt känner jag att jag kan henne bättre och sköter henne bättre. det är ju alltid så.

jag fick verkligen ett återfall idag. nu. nyss. de var nog för att wistys nya ägare skrev och frågade hur hon var att klippa. då kände jag bara "vafan, jag vill klippa henne. jag vet ju hur de blir bäst". gud vad man är knäpp...

en fråga: när kommer man över sånt här? när kommer det kännas "skönt" hela tiden att hon är borta? jag hatar mina återfall. jag hatar att jag gillar den där hästen. jag hatar att jag känner mig värdelös som har en kass rygg. jag hatar att hon inte är min. jag hatar mig själv som släppte världens finaste häst och bröt vårat team.

jag vill bara vrida tillbaks tiden till en träning eller tävling då vi var helt igång och formen var på topp. jag vill känna känslan av att höra hemma och veta hur jag ska göra och hur jag ska hantera alla problem som kan dyka upp. på hästryggen hör jag hemma, på Wistys rygg.

förlåt för ett grubblande inlägg. men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. sorry. jag ska försöka tänka positivt, jag har ju två toppen vovvar, världens bästa familj och världens bästa pojkvän :).

take care!
/Emmelie.

söndag

dagen har varit helt underbar. jag har lyckats att nästan slappa hela dagen. vanligtvis brukar jag inte kunna ta de lugnt. vi gick morgonpromenaden med hundarna. for till Joels päron och åt frukost, var där ett tag och glodde tv. hundarna sussade. ätit middag där, åkte till Kullen och hälsade snabbt på mamma o pappa. mamma hade köpt en kjol och en tröja åt mig + jätte fina julgardiner. tack :). joel fick en "lyx"-ketchup. kändes som "förr" när jag var liten och pappa hade varit bortrest på veckan, så kom han hem med en stor toblerone som han köpt på flyget :).

Idag har vi fotat lite när vi var ute med hundarna, vet dock inte hur bilderna blev ännu. håller på att ladda in dem från kameran till datorn. så vi får se vad de blir :).

Sagas syskon har varit på utställning i helgen och fått jättefina resultat! Super Grattis! Dem är så snygga allihopa :). nästa helg ska vi åka till boden på utställning. ser verkligen fram emot det. att få vara sådär lite nervös som på hästtävlingarna förr. visst låter de fjantigt? men nog kittlar det lite i magen när man ska se snygg ut i ringen. haha.

joel sitter här brevid och pluggar till jägarexamen. jag ska också ta jägarexamen någon gång! det är något jag verkligen vill göra :).

snurrigt inlägg, men men. blir väll så när man inte skrivit på ett tag.
/Emmelie




psst titta in resten av bilderna... HÄR FINNS DET BILDER FRÅN DAGEN


Onsdag

Har drömt mardrömmar tre nätter i rad nu. blä.. o jag vaknar supertidigt, är rädd att glömma bort att göra allt som ska göras :S.

Idag ska jag plugga lite innan skolan (om jag fattar uppgifterna) & sen ska jag hålla tal på svenskan. kl. 14.30 ska jag till Tandis igen. Känns som att jag bor där nästan ;P. I eftermiddag måste jag RÅplugga på psykologin. Provet igår gick helt åt skogen, jag kommer få göra om det. men hemprovsdelen tänkte jag fixa nu. imorgon ska den vara inne.

Ikväll är det bonde söker fru. längtar!

nu ska jag göra mig redo för skogen. hoppa i täckisarna o väcka bilen. den ser frusen ut :S..

/Emmelie

tidsfördriv

1. Tre ord varför du sist spydde? Svalt mycket blod.
2. Vad gjorde du 08:00 imorse? Duschade.
3. Vad gjorde du för 30min sen? Satt på religionslektion och skrev om Islam.
4. Vad hände 1995? - Då var jag 4 år och levde loppan.
5. Vem fick dig att skratta senast? - Sallys och Sagas välkommande när jag kom hem nyss.
6. Vilken färg är din borste? - Tandborste? Rosa babytandborste använder jag just nu.
7. Vad köpte du sist? - Mat.
8. Vilken färg har du på din tröja? - en svart klänning.
9. Var förvarar du dina pengar? - banken och några få kronor i börsen.
10. Hur var vädret igår? - Minns inte :S.
11. Vad ser du fram emot? - Att åka till Lycksele på SPA och äta massa god mat och bo i lyxsvit (i dec).
12. Snarkar du? - haha ja ibland.
13. Vad är 15? -  En ålder man helst vill glömma?
14. Vilken skostorlek har du? 36-37
15. Vill du klippa dig? - Jaa, ska göra det nästa vecka.
16. Är du över 25? - Nepp.
17. Pratar du mycket? - Ibland.
18. Kollar du på O.C? - Nepp.
19. Har ditt namn ett ”x” i det? - Nepp.
20. Känner du ngn som heter Steve? - Nej tack gode gud.
21. Hittar du på egna ord? - haha nja. ibland.
22. Är du en typiskt svartsjuk person? - nä.
23. Vad har du för mobil? - Sony ericsson.
24. Vem ringde dig senast? - Mamma.
25. Biter du på naglarna? - Nej, gud så äckligt.
26. Har du lockigt hår? - Nepp, rakt som tusan.
27. Vilken konsert ska du på härnäst? - ingen. (önskar jag kunde skriva Rise Against här :/)
28. Någon bra person i ditt liv just nu? - Det finns ganska många.
29. Hur många gånger har du svurit idag? - 10 kanske. Tänker inte ens på att jag gör det.
30. Vilket ord säger du ofta? - Haha, "Jamen", "asså" osv.
31. Ska du till skolan/jobbet imorgon? - japp.
32. Vem sa du ”jag älskar dig” till sist? - till Joel skulle jag tro.
33. Vad borde du göra nu? - Klä på mig och gå ut med hundarna (som ligger o sover o vägrar vakna).
34. Har du något smeknamn? - E, Ämlä, Emylee, Em osv.
35. Sover du mycket? - Nja, lagom.
36. Vilken är den bästa filmen du sett under loppet av 2 veckor - Vet inte om jag sett ngn film på senaste.
37. När var du sist ute? - För en kvart sen. "Kissade Saga".
38. Har du gråtit idag? - nepp.
39. Är du en glad person? - för de mesta.
40. Har du roligt nu? - njaaa.
41. Vad äter du helst? - blodig oxfilé eller köttsoppa.
42. Vem var du med sist? - Jossan & Malin i skolan.
43. Pratar du i sömnen? - Joel påstår att jag gör det ibland. Eller snarare mumlar.
44. Vem kramade du sist? - Joel.
45. Nämn den bästa personen - Finns många.
46. Tycker du om någon just nu? - jaaa.
47. Vill du flytta? - nja, till ett hus isf :).
48. Hur ofta borstar du tänderna? - 2 ggr om dagen, ibland 3.
49. Är du egoist? - nja.
50. Gillar du att bada? - ja.
51. Skrattar du åt allt? - haha nästan.
52.Vem får dig alltid att skratta? - dom i min närhet.
53 När grät du senast? - Igår när jag övningsläste mitt tal som jag ska läsa upp på svenskan imorgon.




Torsdag

dagen har bestått av pluggande och ett prov. gick hyfsat, alltså borde det bli godkänt. energin lyser med sin frånvaro. känner mig trött just nu. trött mest hela tiden. men det går nog över. imorrn ska jag åka till tandis o ta bort stygnen. jag ber till gudarna att det inte gör ont. orkar inte känna smärta på ett tag! är less och färdig med det. hade behövt städa här hemma. blir ett varv med snabeldraken imorrn tror jag.

hundarna ligger och tuggar ben. jag är helt slut och ska bara borsta de gaddar som går + skölja munnen. sen blir det nattinatti tror jag. lägger mig nog på spikmattan och kanske löser lite korsord. har en känsla av att jag kommer somna nästan direkt. imorrn ska jag förbi skolan o lämna mitt PM + ngn annan text till svenskaläraren. har medialektioner men får se hur mycket som blir gjort en fredag som denna... har ingen aning om vad jag ska skriva för artiklar. hm... något kommer jag kanske på.

nu slocknar jag snart framför datorn. nattinatti!

/Emmelie


mitt bankkort kom idag. järnspikar vad snyggt :). haha.

hallå hjärnan?

vars har min hjärna tagit vägen? den har slutat fungera. känner mig mer korkad än någonsin. jag är slö, o jag blir så arg på mig själv när jag är de. jag vet att jag kan prestera riktigt bra i skolan, men jag orkar bara inte. jag nöjer mig med ett godkänt eller väl godkänt. jag bryr mig inte just nu. skoltrött kallas det väll... känns nog extra tungt eftersom jag vet att jag helt fel utbildning. på något sätt känns tiden "bortkastad". nåväl, jag ska försöka plugga lite ikväll och få godkänt på mitt religionsprov. suck, ordet prov ger mig rysningar. jag presterar tusen gånger bättre när jag får skriva arbete.

har mycket i skolan just nu, det bara haglar över en. hur klarade jag av skolan o hästen på samma gång förut? hur fasiken lyckades jag med det? jag hoppas att jag blir mer taggad att prestera i skolan efter jul, då är de ju inte alltför långt bort till studenten. för jag är ju faktiskt student 2010. sjukt ändå! snart tar jag studenten.

idag har jag varit i stallet och ridit en islandshäst. var riktigt roligt faktiskt. kunde såklart inte låta bli att sakna Wisslan. nåväl, jag minns iaf hur man gjorde när man rider. helt bortglömt är det inte.

jag ska glotta lite tv och förhoppningsvis tvinga mig själv att plugga. JAG ÄR SÅ SLÖ. grrr.
imorrn har jag prov och de går som det går. ni hör ju, jag är för obrydd. haha. imorrn ska jag träna Saga. ser framemot det. tycker hon är så himla duktig o fin :). hon blir snyggare o snyggare för var dag som går :). på fredag kanske jag dansar med snabeldraken lite o plockar. på kvällen ska jag se idol med en gammal stallpolare. de blir mysigt :).

nu blev det ett hyfsat långt inlägg, har du tagit dig enda hit ner så ska du ha en stor applåd.

ha de bra! /Emmelie


Måndag

Känner mig normalare och vanligare för var dag som går. nu är jag bara lite svullen längst ner på kinderna. lite blå här o var men annars nästan helt som vanligt! nu inser jag hur mycket man kan uppskatta att TUGGA maten. firade och åt från frasses igår, honey bjöd mig. gud så gott, men min lilla magsäck har nog skrupnat ihop efter nästan en vecka av soppa o näringsdryck. orkar inte äta mycket.

imorse var vi ut med hundarna i skogen. sally o saga + brittis o alla hennes hundar. sally och tian springer som tokar och busar. saga och tärna har också härjat en hel del. sen har mina odågor sussat hela dagen nästan. nu har dom varit ut på den korta kvällsrundan och ligger nöjt o tuggar ben. jag har nyss varit o handlat på coop. vart klar 2 min innan stängning. helt underbart med full kyl. ser så gott ut :). handlade en liten julmust flaska, gud så gott!

imorgon har jag en lektion på morron, tanken är att jag ska sätta mig i mediasalen och plugga järnet sen. har en hel del att göra. puh. kristendomsprovet på torsdag får gå som det går. att plugga in massa text o skriva salsprov är inte min grej. jag gör hellre arbeten. nåväl...

nu ska jag varva ner lite efter min stress-shopping på coop. sen ska jag bädda ner mig med dogsen o s-o-v-a. gud så skönt det ska bli. de senaste två nätterna har jag sovit 9 h. håller nog på att ta igen allt jag missat under den gågna veckan ;).

godnatt!
/Emmelie



snart kommer mitt nya bankkort och har denna bild som bakgrund ;). lite får man unna sig ibland.

bilder

här finns lite bilder från morgonens runda i skogen.



lite mindre äppelformad.

stunder som dessa så uppskattar man verkligen vissa saker. 2 tuggor ärtsoppa var de bästa på länge. o jag som hatar ärtsoppa. känner mig som en prinsessa. Joel har hämtat saftsoppa åt mig, kramat mig när jag bölat o haft ångest över hur ful jag verkligen ser ut just nu, han har hyrt film åt oss, köpt korsordstidning och varit allmänt bäst. mamma kom med en jättefin blomma och piggelinglass. brorsan kom med B&J glass idag. helt underbart. Mamma ska laga soppa åt mig och henne idag. sen är det ju guld värt när folk skriver ett sms o hoppas man mår bra, sånt värmer :). nu låter de ju verkligen som att jag är jättesjuk. men idag är jag ganska pigg ändå. orkar såklart inte mkt eftersom jag inte kan äta. men kinderna är litelitelite mindre svullna iaf. inte lika röda o har inte lika mkt blåmärken heller. munnen går såklart inte att öppna ännu. men känner mig bättre idag faktiskt.

jag ska åka o träna saga kl sex. får se hur mkt jag orkar. blir skönt att få andas lite friskluft iaf. efter det ska jag äta soppa och glo på tv med mamma. blir nog bra :).

nu ska jag vila lite innan brittis hämtar upp mig..

/Emmelie

äppel päppel

mår rätt kasst just nu. igår sövdes jag o drog ut nio tänder. är sydd i de flesta "gluggarna" också. mina kinder är sjukt uppsvällda. min tandläkare kände knappt igen mig idag när jag var förbi. dom skrev ut medecin åt mig så jag åtminstone kommer kunna sova lite. skönt det hade varit. gårdagen var hemsk. efter att ha svalt massa blod så spydde jag såklart upp allt. en kombination av trötthet, kräkningar, blödande mun, svullna kinder, tandvärk o så vidare var ingen hit. önskar kanske att jag blev mer förvarnad av hur det kommer kännas efter operationen. nåväl, värsta natten är förhoppningsvis över. nu känner jag mig ganska pigg, har lyckats dricka lite näringsersättning. har redan gått ner några kilo, tappar sånt väldigt fort. åt sist mat i söndags, en äcklig hammis från mcdonalds. igår fick jag som sagt inte behålla något alls i magen. nu idag har jag ätit lite nyponsoppa, provat äta ärtsoppa (som jag egentligen hatar). ärtsoppan gick inte så bra eftersom att ärtbitarna var ivägen. nåväl, var sjukt gott iaf att få äta något saltigt. fick även i mig en piggelinglas. mums.

imorgon hoppas jag på att kunna öppna munnen lite. önskar att kinderna inte är lika svällda. dom är helt blåa just nu :/. känner mig som ett freak. längtar tills jag får rälsen och sen raka tänder! då kommer all smärta vara värt det. helt klart...

Mamma har varit hit med näringsdryck och blommor. Hon är bara bäst! Joel har köpt tidningar nu nyss. korsord som jag älskar. så får jag en sömnlös natt inatt så kommer jag iaf ha något att göra :).

Väntar bara på att få ta kvällsmedecinen och sen ska jag skölja munnen. håll tummen att jag får sova inatt... ngn timme iaf.

/Emmelie

Söndag


Saga, Sally, Dino, Tuff, Flora, Tilda, Liza, Flisan, Fay.. De var alla hundar som var med :).

Saga & Jag vilar på en sten.


Halva gänget ungefär...


Igår var vi på en skön prom på dundret. 9 hundar och fem tvåbenta.

Har nyss vaknat från många timmars sömn, morronkissat vovvarna. Saga blev överlycklig när hon såg allt det vita på vägarna. SNÖN HAR KOMMIT! oh, så mysigt. Jag ska göra frukost strax, väcka Joel. Sen åka till skogen och rasta vovvarna, om vi nu inte tar en promenad runt andrasidan eller något :). Känner mig lycklig som ett litet barn nu när snön kommit, tjoho :).

Ska även packa ner lite grejor idag, i eftermiddag åker jag mot Luleå. Hemma igen på måndag eftermiddag troligtvis..

Ne, nu ska jag göra frukost. En såndär riktig söndagsfrukost med massa gott på bordet.

/Emmelie

RSS 2.0