söndag... igen.

Såg en så sjukt rolig serie, den ska jag nog följa :). KOLLA IN DEN HÄR!
Skrattade så jag höll på att kissa ner mig. jag bara älskar sånna här serier.

idag har jag hunnit promma med Saga tillsammans med Sandra & Wilda. Det var verkligen kallt som fasiken, kinderna var helt röda o svullna efteråt när jag kommit in. Saga var helt slut o har sovit i princip hela dagen, Sally också. Sally verkar ha ganska jobbigt nu när hon löper, hon sover verkligen heeeeela tiden. piper o slickar sig. sen när löpet är klart kommer hon sova i princip flera dygn i sträck. stackars lillgumman. Saga grisar som bara tusan nu när hon löper. Sally är "duktig" o städar upp efter sig men även efter Saga. Vovvarna har fått sova i köket nu när båda löper, de har verkligen varit trauma för dom. första natten grinades det. men nu går de bra :). joel tycker de är skönt att inte ha hundarna i sängen medans jag saknar det som tusan. saga sover ju alltid tätt intill mig. nåväl, jag får snällt vänta till efter löpet.

nu ska jag kolla en annan del av köping, sen skulle visst min kusin Moa komma hit, o hon skulle sova här. hon är så mysig, surrig och bra. o så är hon väldigt klok. hon är frän :).

imorrn börjar jag åtta, suckelisuck. men sen har jag håltimme. skönt.

/Emmelie

söndag

var så himla trött igår. somnade vid 21-21.30... så skönt, vaknat 8 imorse och känner mig totalt utvilad. länge sen jag sov så här mkt! -25 ute, brr. ska nog klä på mig o gå en sväng med Saga runt andra sidan eller ngt. sedan får jag se vad dagen har att bjuda på.



bjuder på en bild på supersöta Sagis.. mitt lilla hjärta. visst är hon bara för söt?

/Emmelie

fredag

bilen startade inte imorse. det var svinkallt. jag har haft världens ryggvärk idag och igår. kan man vara annat än lycklig? har iaf hållt mig på bra humör idag. lagat en god middag, länge sen jag orkade lägga ner energi på att laga något gott. blev iaf fläskfilé, bulgursallad, ägg o sparris i ugn o så pepparsås. väldigt gott, fick ett klart godkänt av joel. nu ska jag bege mig på stan en kort sväng, dock inte shoppa ngt. ska åka på utställning istället o sätta mina pengar på de :). sen så ska mamma på ikea imorrn o har bett henne köpa en hylla därifrån. för 299! svin bra, i som "aluminium" o en glasskiva. mkt förvaring o ja den kommer bli perfekt. så tar jag rullvagnen som är i toan till garderoben. smart tänkt!


nu ska jag gå på stan, tjofräs!

/Emmelie

beroende

jag har blivit beroende, inte av vad som helst. inte godis, inte alkohol, inte droger utan av bröd! ja, du läste rätt. jag går runt och tänker på dessa bröd hela tiden, är sådär sugen på dem. exakt som att det vore en godis nivet, när man får sånt där sug mitt i allt. i vårat hem går det inte åt mkt bröd, jag är faktiskt riktigt dålig på att äta mackor. brukar vara rätt less på bröd osådär. men dom här, åååh. ni vet inte hur goda dom är! joel köpte en påse igår, de är ca 500 g i den. inte så jätte många bröd faktiskt, men iaf är de bara fyra kvar. jag har ätit allt.


joel frågade idag vars allt bröd försvunnit, att de bara var fyra kvar fast han köpte ny påse igår. jag försökte lura han att det var den gamla brödpåsen. det gick han inte på. jag tittade bort, jag vågar inte erkänna mitt beroende. imorgon köper jag nya bröd. mer bröd!
haha.


älskade solklart, ni förgyller min dag. eller ja, ni är goda att äta iaf!

/Emmelie

galoppa.




gomorron. har hunnit vara förbi skolan och insett att lektionen var inställd. blä. o jag som var så trött imorse. nåväl. blev sjukt galoppasugen idag. hade varit skoj att fräsa runt stigen eller varför inte ta ett rejält dressyrpass? dagar som denna så saknar jag "min" lilla W. hon är perfekt. hon har allt. jag hoppas (o vet) att hennes nya ägare är medveten om hur jävla bra ponny hon faktiskt är.


nää, jag får åka förbi stallet och snusa senare. nu ska jag mysa framför tvn. börjar nog vid lunch igen. have a nice day!
/Emmelie

härliga söndag.

igårkväll var de myskväll här på klockaregatan. joel, jag o dogsen. massa gott, ost och kex. ölkorv m.m. mumsade i mig en hel del. somnade vid elva och har sovit så gott!

imorse kom nellie och moa förbi. vi har busat och fikat. blir nog att ta en prommis med dem lite senare :). ska äta palt i em också. tror jag. hade behövt städa. men jag orkar bara inte. imorrn kanske :). sen ska jag ev. träna Saga i em. och så måste jag nämna att Sally börjat löpa igår. suckelisuck, men skönt att göra bort det nu iaf..

nä nu ska jag plocka lite disk iaf.
/Emmelie

dålig dag

fredag, veckans bästa dag va? nää, inte idag iaf. imorse var jag så trött så jag knappt kom upp ur sängen. mamma glömde bort att hon skulle skjutsa mig till joels jobb så jag kunde ta bilen. så kom min brolla o körde mig dit, hämtade bilen, blev sen till skolan. nu när jag tänker efter så var det kanske inte så mkt jobbiga händelser imorse. jag bara vaknade på fel sida helt enkelt. det är ju också den veckan på månaden, suck.

när jag kommer hem på rasten vid 11 så märker jag att Saga käkat upp min fina plastmatta jag fått av mamma. ibland är dom där djuren billiga. fast det går över ganska fort :). tror lilla Saga ska till att börja löpa snart och därför snurrar det i huvudet. hon har aldrig gnagt sönder något förut faktiskt. det blir alltså att köpa en ny matta.. senare.

ska ta en prommis med det där svarta odjuret. man kan inte ens vara sur på henne, hon är för söt. fjäskar och slickar på en och tittar med sina söta ögon. fasiken.

mordet på min matta. R.I.P 22/1-10...




alltså, min hund är tokig i att vara i toan. eller ja, i duschen. medans jag borstar tänderna så ligger hon antingen i duschen eller på mina fossingar vid toan. här för ngn dag sen så smet hon in i toan när jag stod o duschade, o hoppade in med mig och helt enkelt duschade hon också. haha. hon är för rolig lilla Sagis.



/Emmelie

gammal som gatan.

om 43 dagar blir jag 19 år... de låter gammalt. hjälp.

nu ska jag hoppa i kläderna och brumma iväg och rasta vovvarna.


tarja blev 19 år igår! de bjöds på gott fika och trevligt sällskap :).

/Emmelie

hunden

hunden - våran allra bästa vän. med våran menar jag såklart människans. hur less och arg du än är en dag så förändras allt när du låser upp dörren och möter två superglada hundar som bara är toklyckliga att matte kommit hem. en hund kan konsten att charma oss. en hund är en familjemedlem. den sover i sängen med oss, den finns alltid troget vid ens sida (förutom när Sallan har knäck i lurarna och springer åt ett annat håll :P). jag hade aldrig kunnat tänka mig hur de skulle vara utan hund. har alltid funnits hundar runt omkring mig, maries Odde bodde hos oss jämt och ständigt. jag bäddade madrass på golvet och sov alltid med honom. tränade hela dagarna. mestadels gjorde jag agilitybanor. en hund kan verkligen sprida massor med glädje.

småsaker, som när jag står och borstar tänderna och gör mig redo för sängen. så ligger Saga vid mina fötter eller sitter snällt och väntar på att jag ska bli klar så vi kan krypa ner under täcket. saker som när Sallan ska sitta i famnen och glo ut genom fönstret och blåsa i ens hår. en hund är så mycket mer än bara en hund - det är en bästa vän, en familjemedlem och din trognaste kamrat !

när man måste torka spya mitt i natten eller gå ut o rasta vovvarna i -30 grader är sådant man kanske inte alltid tkr är så himla roligt. men sånt kommer man inte ihåg. du minns bara alla era äventyr tsm, när ni ligger och myser på kvällarna och du värmer dina fossingar i vovvens päls, när du kommer hem och möts av glädje, när ni tränat tsm och det gått riktigt bra och när ni varit ute med skotern en hel dag och grillat korv och myser framför en brasa. hundar ger oss så himla mycket här i livet och i vardagen. en hund dömer dig aldrig. en hund har inga fördomar. hundar är ganska imponerande djur, inte sant?

hundar är livet, har jag inte rätt?


t.v älskade Odde.


Sally & Saga


Sally & husse.


matte & Saga.


nu ska jag göra mig mackor o fixa lite te. sen ska jag mysa ner mig i soffan med mina dogs och bara njuuuuta!
/Emmelie

tis

seminarium idag. men de ska vi nog fixa, dock orkar jag inte riktigt anstränga mig till max. nåväl, sista grejen sen är kursen klar :).

ligger i sängen ännu, just före åtta kommer mamma hit. då ska jag köra henne till jobbet och sen hem igen. halv nio beger jag mig mot skolan. nu ska jag studsa upp och ta en macka och kanske göra en kopp te. springa ut med dogsen och sen bege mig.

ha en bra dag!

/Emmelie

jo;

bilds från dagen.

söndag

helgen är redan slut. nåväl, börjar först vid lunch imorrn. behöver dock plugga lite. eller skriva lite stolpord till seminariumet som vi har på tis. hm. eller så pluggar jag på e.m... skönt att alla dessa jobbiga kurser snart är slut. en vecka kvar, sen är de i princip bara svenska, projekt arb, mediaämnena, 2 indval. iaf skönt att göra klart filosofi och psykologikursen.


sista vovveträningen idag, Saga skötte sig superbra. är så himla roligt att träna henne, hon vill verkligen :). när vi kom hem poppade vi lite popcorn o kröp upp i soffhörnet och myste. tittade "en annan del av köping". tänkte hoppa i duschen snart och sen krypa i säng och glo lite tv. känner mig helt slut. imorrn ska vi visa våran svenskafilm och sen besöka psyket. sen måste jag som sagt plugga lite. hoppas på att det inte är så kallt imorrn, hade velat gå en lite längre prom också. vi får helt enkelt se vad morgondagen har att bjuda på :).

nattinatti
/Emmelie







mina tre hjärtan <3.

tjolahopp.

första skoldagen, hann med en lektion. missade den andra på grund utav att vi filmade svenskafilmen och glömde helt bort tiden. nåväl, det är inte hela världen. imorgon åker jag med J till Luleå. Mamma skulle hänga på som sällskap till mig. är faktiskt lite trist att knata där ensam.

nu på eftermiddagen har jag hunnit handla, "fixa" hundarna (klippa klor, håret runt trampdynorna, rensa öronen osv.), rensat garderoben, dammsugat, fixat disken m.m... det gäller att vara effektiv :).

nu ska jag ta en prom med Saga. trist att gå utan sällskap :/ och jag som är mörkrädd ! men men, jag får fixa det :).

/Emmelie

skola

idag börjar skolan igen. kändes faktiskt som att jag aldrig skulle börja igen, har varit ledig så länge. den här veckan måste jag filma om svenskafilmen för att bandet (svordomar och hysteri) som vi filmat med var trasigt. sedan måste jag redigera den, eller vi, jag o jossab o malin. sedan måste jag skriva något om något, alltså förbereda mig för seminariumet som jag tror är nästa vecka. annars känns det rätt så skönt. har gjort bort de två värsta kurserna, alltså psykologi och filosofi. om 2 veckor kommer skolan kännas betydligt lättare. minus att vi måste göra vårat projektarbete. vi ska tametusan ta tag i det här snart, så gör vi bort det.

igår tränade vi lite apportering, Saga skötte sig fint :). var även o gymmade igår med Marie, skönt och svettigt ! tror vi ska iväg idag med. imorrn åker jag till Luleå och håller Joel sällskap som ska tattuera sig. han ska fylla i en tatto som redan är påbörjad... jag går väll en repa på stan, inte för att jag ska shoppa nått. eller jo, några ljus. och nu ska jag koka upp lite tevatten och göra frukost. börjar 8.40. tillbaka till helvetet, nä. nu är det inte länge kvar, cirka 5 månader?

/Emmelie

måndag

vovveträning igår, riktigt skoj. Saga skötte sig bra och jag är himla nöjd över henne :).

igår rensades det här hemma, två "skrot"skåp blev omorganiserad och vi kastade en hel del. trots att vi bara bott hemifrån i ca 2 år så hinner man ändå samla på sig massa småskrot. klädkammaren är fortfarande inte färdig rensad, finns så mkt grejer där inne. huff. har iaf plockat lite där inne. hängt iordning hästrosetterna som trillat ner på golvet. har en såndär nätväg där rosetterna sitter fast, så dom hänger inne i klädkammaren. blev riktigt nostalgisk igår när jag höll på att sätta iordning dom. läste på baksidan, min första klubbtävling var -01 med en klubbponny. sen fann de rosetter som jag vunnit med min gamla ponny, med Olliver, maries gamla kuse, Alex, andra klubbponnyer och såklart de jag vunnit med Wisty. packade ihop plaketterna och slängde i en låda. jag kan som inte förmå mig att slänga bort rosetterna och plaketterna. inte ännu iaf :). sen fick Saga rosetter också bli upphängda, på insidan av klädkammardörren. har haft dom slänga på en hylla i köket bara. men tyckte att hon också måste få ha en liten vägg :). klädkammaren tjänstgör som förvaring av skrot och priser kan man säga, haha :).

nu ska jag dricka upp mitt te, sedan kommer grannarna ner och hälsar på. känns som evigheter sen jag träffade dom! och i em ska jag nog gymma, tror jag. om inte mitt sällskap skulle på någon annan träning ikväll. för ikväll blir det ev. hundträning för mig. annars tar jag en prom iaf. J har för ett tag sen prommat iväg med Sally till Golvia, där han skulle träna lite och sen promma tillbaka :). o nu ska jag hoppa i kläder, kan ju inte mysa runt i mjukisdressen hela dagen. eller jo, det kan man kanske.

so loong, jag måste fota lite bilder. tråkigt med inlägg helt utan bilds :/.
/Emmelie


Tarja & jag blir fotade utanför skolan, just innan vi skulle brumma iväg och gå in på röda mattan (9:ans bal). Tänk, där hade jag långt hår & brunt. nu är det blont o kort, haha. lite skillnad. snart är det iaf dags för att gå bal igen. skojjsigt :).


och så en bild på min lilla bebis som blir 8 månader idag ! grattis :).

lördag

lördag.. jag har ångest att skolan börjar nu igen. eller vad tusan, det här året ska jag inte gnälla. skolan kommer gå lekande lätt :). snart tar jag studenten, inte länge kvar. sjukt ändå.

ikväll äter jag massa gott ! ostar av alla de slag, kex, vindruvor, päron, äpple och olika kex. dricker en stor kopp te och bara njuter. imorgon ska vi filma svenskagrejer, vi ska ta upp olika dialekter osv. försöker motivera upp mig själv, det kan ju bli skoj :). det enda riktigt jobbiga jag har kvar i skolan är väll projektarbetet. puh. men det ska vi ta och börja med rätt så snart. känner mig rätt positiv just nu, försöker åtminstone. allt löser sig ! imorrn har jag ju träning med lillskiten också. Det vill säga, Sagis !

igår var jag och gymmade med Marie. Nu jäklar ska jag ta tag i det här. Mitt gymkort går dock ut snart, men får väll hoppas att det kommer ett hemflygande till mig sen :). för vi hade tänkt börja träna minst en gång i veckan iaf. jag ska vara envis nu, måste för min ryggs skull. den har blivit mycket bättre bara av att jag går hos Tiina på fysion och blir "tillknäckt" och knådad :).

nu ska vi se film. hej så länge.
/ nya positiva Emmelie !

lycka




JOEL + SALLY + SAGA = lycka ! vi är en lycklig liten familj vi fyra :)...

nu ska jag bädda ner mig i sängen. är lite arg på mig själv att jag inte renbäddade idag. men ska göra det imorrn, då det ska städas lite smått också hade jag tänkt. gah, det enda negativa med att ha hundarna i sängen är att man känner för att bädda rent lite oftare då. meen, de kan ju också vara positivt. alltid rena sängkläder ;).

god natt allihopa !
/Emmelie

idiot

det dummaste jag har gjort i hela mitt liv var att skiljas från min bästa vän. min kompanjon. vi var ett team. ett bra team. världens bästa Wisty. Kom hem till mig igen. NU !



dumt val att skicka iväg dig, jag ångrar mig varje dag. när går det över? jag är en kork. kom hem Wisslan, not happy utan dig : |... jag behöver dig.

hur kan man skicka iväg någon man älskar och som man verkligen gillar? hur kan man sluta med något som man älskar att göra? jag vill vrida tillbaks tiden. jag ångrar mig. paanik.

kyckling till middag och så några bilder...

precis som det står i rubriken så blir det kyckling till middag. thaikyckling och så potatisklyftor.

idag har jag jobbat, helt okej förutom att man snorar som f a n. känner mig som vanligt annars, bara att näsan är som en jädra kran. hm. aja, nu strax ska jag börja laga mat iaf. sedan förbi Kullen och hämta lite kläder och sånt vi glömde där från nyår. Sallan ska sova i Kullen och Saga ska vara med mig hos Marie ikväll. Joel ska på jägarkurs... Ja, ikväll ska jag till Marie och spela lite spel och äta heta räkor har jag för mig. Låter som en perfekt plan för kvällen :).

bilder:


Sagis för någon morron sen, mys i sängen !


Mmsade in en bild till nyhetsmorgon, min tatto kom med och Tilde sa "Gud så fin tattuering hon, Emmelie från Gällivare hade". haha, ganska fränt :).


världens godaste hammis. Änglamarks ekologiska hammisar, tomat, rödlök, isbergssallad, såndär supergod dressing och friscobröd. så sjukt gott !


mina brudar på "jobbet" idag :). duktiga kontorister minsann!


NU; matlagning!
/Emmelie

4 januari

2 h sömn inatt och jag känner mig som en zombie. ögonlocken svider. av någon anledning kunde jag bara inte somna igårkväll. hm. har iaf jobbat sen 9. dogsen myser i fikarummet. joel jobbar fm. om jag har ork kvar när jag kommer hem idag så ska jag rensa bort lite jul. inte allt, men börja lite smått med det iaf. vill verkligen ha en byrå till sovrummet, har inte plats för kläderna just nu. så lite ligger nerpackat i stora påsar. nytvättat och vikt. sedan hade jag velat ha det där avlastningsbordet brevid kylskåpet. hade varit perfekt att ha t.ex mikron på. vill få mer fria bänkytor. nåväl, när J nu blir arbetslös så är det ju inte direkt något att fundera på. vi får ta de sen!

ska jobba någon timme till, sen ska jag försöka plocka lite där hemma. hojja, vars är all motivation? hm. idag blir det fisksoppa till middag. den är supergod. har blivit lite snorig så soppa blir perfekt till middag :). ikväll ska jag ta en prom med dogsen och J. sen hade jag verkligen behövt börja träna, gud så klen jag blivit. jag har väll aldrig varit supervältränad, men har defenitivt orkat mer än vad jag gör nu. just nu känner jag att jag har massa saker jag hade behövt ta tag i. men jag vet som inte vars jag ska börja. jobbigast just nu känns väll projektarbetet, har ingen motivation alls och det gör ju det extra svårt att få bra idéer. nåväl, jag grejar det här. för 2010 ska bli ett bra år, där jag tar tag i alla saker. jag är positiv, peppad och latar inte. J fixar ett jobb så har jag en mindre sak att oroa mig över. vi grejar de ;). nä, 2010 ska bli perfekt. kommer bli perfekt. visstdå?!

/Emmelie

welcome 2010, välkommen!

2010. nytt år, nya möjligheter. de sägs ju så i alla fall. jag har inga direkta nyårslöften sådär, men ska försöka sluta överanalysera saker, inte ta allt så allvarligt och inte fundera och grubbla så mycket. på så sätt tror jag man mår bäst. sen ska jag försöka ha roligt detta år, göra saker som jag tycker om. jag ska ta allt med en klackspark och bara ha skoj helt enkelt :).

gårdagen var helt okej. maten var underbar! sjukt gott. var rätt trött innan tolvslaget, gick väll o la mig vid 2. en helt okej nyårsafton sammanfattningsvis. idag har vi värmt rester från gårdagen, underbart gott igen ;). har ätit mest hela tiden i två dagar nu. mumsigt!

nu ska jag fortsätta glo på tv och bara njuta av att vara ledig. det enda minuset är att Saga fjärtar som en galning, o det luktar verkligen inte gott. nåväl, jag älskar henne lika mycket för de ;).
tjao!
/Emmelie

RSS 2.0